8/5/2014 La segona fase de Suriacció va començar amb un participat taller que va reunir prop d’una quarantena de persones

La segona fase del Pla de Desenvolupament Local Suriacció va començar amb un participat taller que servirà de base per elaborar un pla d’acció amb les principals línies estratègiques de la vila per al període 2014-24. El taller va reunir prop d’una quarantena de persones de diferents àmbits i edats a l’escola Francesc Macià.

Les persones participants en el taller van definir diferents escenaris de futur per a Súria i les accions que caldria fer per assolir-los, treballant en grups reduïts que després van posar en comú les seves conclusions. L’objectiu de la sessió era identificar els punts que aglutinen un consens més ampli per tal de desenvolupar posteriorment les propostes del pla d’acció.

Per primera vegada des de l’inici de Suriacció, el taller va reunir representants dels grups polítics municipals, responsables d’entitats i altres persones vinculades al món associatiu, veïnal, educatiu, econòmic i cultural de la vila per parlar sobre el futur de Súria i consensuar els esmentats escenaris de futur.

El taller va començar amb una salutació del regidor de Desenvolupament Local, Medi Ambient i Participació, Miquel Caelles, qui també va agrair la presència de les persones assistents i les aportacions realitzades en la primera fase de Suriacció.

La primera fase del Pla de Desenvolupament Local va acabar el passat mes de març amb la presentació pública d’un document de diagnosi que analitza la situació actual de la vila a partir de les opinions d’unes 150 persones i nombroses dades estadístiques.

El Pla de Desenvolupament Local Suriacció és una iniciativa de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació i l’assessorament tècnic de la fundació Cedricat (Solsona). La iniciativa compta amb el suport i el compromís actiu de tots els grups municipals de l’Ajuntament.