10/10/2014 Dues xerrades i una visita a empreses posaran el pròleg a la presentació del document final de Suriacció, que tindrà lloc dijous 30 d’octubre

El document final del Pla de Desenvolupament Local Suriacció serà presentat en un acte que tindrà lloc dijous 30 d’octubre al Casal de Joves i que inclourà la taula rodona ’Fem Vila!’ amb persones representatives del teixit econòmic i social de la vila. Com a pròleg d’aquesta presentació es faran dues xerrades amb el periodista Jaume Barberà (dimarts 21 d’octubre) i el ’coach’ i exentrenador d’handbol del FC Barcelona Xesco Espar (divendres 24 d’octubre), a més d’una jornada de visites a empreses i iniciatives de desenvolupament de Súria i del Bages (dissabte 18 d’octubre).

La presentació del document final de Suriacció culmina els treballs realitzats durant prop d’un any per definir les principals línies estratègiques que s’haurien de desenvolupar a la vila en el període 2014-24. En aquests treballs hi ha participat més de 150 persones de diferents àmbits econòmics, culturals i socials, incloent-hi residents a Súria i suriencs fora vila.

El document final de Suriacció oferirà gairebé un centenar de propostes per afavorir el desenvolupament de la vila en els propers deu anys. L’acte de presentació no suposa el final d’aquesta important iniciativa de participació local, que compta amb el compromís de l’Ajuntament i de tots els grups municipals per impulsar aquestes línies estratègiques amb la implicació d’agents privats i de la societat civil de la vila.

El periodista Jaume Barberà (Mollet de Vallès, 1955), primer conferenciant, és especialment conegut com a presentador de programes televisius i autor de llibres en els quals apel·la al paper de la gent com a motor de dinamització i regeneració de la vida política, econòmica i social. La seva xerrada a Súria portarà com a títol ’Impliquem-nos’ i es farà al Casal de Joves a les 20.00 h.

Per la seva banda, Xesco Espar (Barcelona, 1963) oferirà la xerrada ’Somiar, créixer i treballar en equip. Tres estratègies imprescindibles per enfocar amb optimisme el dia a dia’. Des de l’any 2007, Xesco Espar ha col·laborat amb nombroses empreses sobre temes relacionats amb la motivació, el control emocional o el rendiment individual i col·lectiu, qüestions que també ha desenvolupat en conferències, publicacions o entrevistes. La seva xerrada també tindrà lloc al Casal de Joves a les 20.00 h.

La jornada de visites a empreses i iniciatives de desenvolupament de Súria i del Bages s’adreça inicialment a les persones que hagin participat directament en les diferents activitats d’elaboració de Suriacció, atesa la necessitat de formar grups reduïts amb places limitades. Les persones interessades podran apuntar-se en un d’aquests tres grups:

  • Grup 1. Visita a l’empresa Remosa i al projecte d’Horts Socials i Solidaris de Súria.
  • Grup 2. Visita a l’empresa Iberpotash.
  • Grup 3. Visita al Parc Ambiental Bufalvent (Manresa).

Les tres visites es faran de manera simultània al llarg del matí, en horari que serà comunicat directament a les persones inscrites. Aquesta jornada de visites es clourà amb un dinar obert a tothom, que tindrà lloc el mateix dissabte 18 d’octubre al parc municipal Macary i Viader.

Les persones interessades en participar en les visites poden comunicar-ho enviant un missatge a l’adreçaparticipacio@suriaccio.cat o trucant a la fundació Cedricat (telèfon 973.48.43.20). Pel que fa a la compra de tiquets per al dinar, es podrà fer fins al dimecres 15 d’octubre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari d’atenció al públic. El preu dels tiquets del dinar és de 5 euros.

El Pla de Desenvolupament Local Suriacció és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la coordinació tècnica de la fundació Cedricat (Solsona). La recent creació de l’Associació Empresarial de Súria ha estat el primer resultat pràctic de Suriacció, avançant-se a la presentació del document final per l’ampli suport que va obtenir aquesta proposta entre les persones participants en els espais de participació de la primera fase.